Taxichaufför greps för att ha misshandlat kinesisk turist i Bangkoks nöjesdistrikt under den senaste helgen

Bangkok -

  En manlig taxichaufför ska ha erkänt för Makkasan-polisen söndagen den 5 juni, efter att ha fångats på video med dashcam när han misshandlade en kinesisk turist nära RCA-nöjesområdet i Bangkok lördagen den 4 juni.

Föraren fångades på instrumentbrädan vid 1-tiden. attackerade den till synes berusade turisten, i åldern runt 10 och som inte var identifierad för den thailändska pressen, till marken. Enligt ett vittne som levererade bilderna till polisen i Makkasan ska de båda ha pratat rasande, antagligen oense om priset, innan kunden påstås ha ilsket slag till taxifordonet.

Taxichauffören ska ha stigit ur sitt fordon och öppnat bilens bagageutrymme innan han tog ut en järnstång, som antas vara cirka 30 centimeter lång, och misshandlade den utländska passageraren. En thailändsk medborgare och en annan utlänning, som verkade vara vänner till turisten, gick sedan fram till dem och försökte stoppa bråket. Taxichauffören ska ha kört iväg från platsen medan den kinesiska turisten skadades i huvudet.

FOTO: ONE31

Den 44-årige föraren, som senare identifierades med sitt förnamn Atsadawut för thailändsk press, kallades till en polisstation dagen efter. Han utreddes och ska ha erkänt sin misshandel mot utlänningen med resonemang att han var arg över att passageraren körde på hans bil.

Atsadawut åtalades för att ha misshandlat och orsakat skador på andra. Samtidigt kritiserade många kommentarer på sociala medier hans beteende eftersom det kan påverka bilden av thailändsk turism medan landet just har öppnat igen för att välkomna turister efter över två år av Covid-19-relaterade gränsstängningar och restriktioner.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/