Bangkoks guvernör Chadchart föreslår att CCSA tar bort ansiktsmasker i utomhusområden

Bangkok -

  Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt planerar att föreslå borttagning av ansiktsmasker i utomhusområden och förlängning av öppettiderna för nöjesställen till 2:00.

Guvernören berättade tidigare i veckan, den 5 juni, att förslagen i första hand skulle övervägas av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) men myndigheterna i Bangkok trodde till en början att borttagningen av masken kunde göras så eftersom infektionssituationen i kapitalet hade minskat och ekonomin hade gradvis förbättrats. Beslutet måste dock prövas enligt medicinska principer av experter.

Angående timmens förlängning uppgav Chadchart att det inte har rapporterats några problem om nöjesställena sedan den första dagen för återöppning för sju dagar sedan eftersom de flesta ställena hade följt förebyggande åtgärder.

Chadchart sa: "Utbyggnaden på många platser, oavsett om det är nöjesställen eller offentliga parker, kommer sannolikt att resultera i ett positivt resultat eftersom det kan minska publiktätheten. Tidigare såg vi många människor olagligt samlade på gatorna och sois för att dricka på grund av de begränsade drickstiderna i restaurangerna, så är det inte bättre om vi lagligt tillåtit företagen att arbeta under normala timmar som vi kan kontrollera istället för att låta folk drick diskret på privata platser och utan uppsikt.”

Till en början skulle ärendet diskuteras bland Bangkoks arbetskommitté och provinsens folkhälsoavdelning, enligt lokala medier.

FOTO: INN News

Dessutom avslöjade National Security Council (NSC) i går, den 6 juni, att möjligheten till sådana förslag också övervägdes av rådet och sannolikt kommer att vara möjliga. De måste dock slutbehandlas av CCSA-kommittén, som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha.

NSC:s generalsekreterare Supot Malaniyom berättade för Associated Press att NSC hade planerat att övervaka situationen för återöppning av lokalen i 10 dagar innan man övervägde om man skulle föreslå avkopplingsåtgärder som utökade öppettider eller inte. Uppmjukningen kan dock vara möjlig eftersom människor hade ett bra samarbete och anläggningar på allvar hade följt åtgärderna.

När det gäller borttagning av mask på utomhusplatser sa generalsekreteraren att maskmandatet genomfördes som lag, så det måste föreslås CCSA-kommittén i första hand. Om de godkände, då kan avbokningen göras.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/