UPPDATERING: arresteringsorder kommer att utfärdas för tre personer inblandade i incidenten där en rysk kvinna föll till sin död i Patong

Patong –

  En arresteringsorder ska utfärdas för tre personer som var inblandade i en incident där en rysk kvinna föll till döds från en bostadsrätt i Patong förra veckan.

Först vår tidigare historia:

Den kungliga thailändska polisens biträdande polistalesman ber allmänheten att följa uppdateringar från officiella källor endast angående en rysk kvinna som föll till sin död från en bostadsrätt i Patong förra veckan.

Nu vår uppdatering:

Den kungliga thailändska polisens biträdande polistalesman överste Kritsana Pattanacharoen idag (6 junith) uppgav till den associerade thailändska pressen, "Dödsorsaken från obduktionsresultatet har fastställts. Polisen har undersökt hela situationen angående orsaken till hennes död med de bevis som de har."

Phuket Express noterade att dödsorsaken inte har avslöjats av polisen och att relevanta tjänstemän vägrade att kommentera det, med hänvisning till att ytterligare rättsliga förfaranden måste följas först.

"Utifrån dödsorsaken och bevis kan polisen nu identifiera exakt vad som hände i händelsen och vem som var inblandad", tillade överste Kritsana, utan att dela denna information till pressen just nu.

"Det förväntas att i morgon (7 junith) Polisen kan lämna in en begäran om arresteringsordern för tre personer (två män och en kvinna) för ytterligare rättsliga åtgärder”, konstaterade överste Kritsana.

De tre personerna var inte särskilt namngivna men är sannolikt tre utländska medborgare närvarande vid tidpunkten för offrets död som för närvarande hålls på narkotikarelaterade avgifter för en liten mängd marijuana som hittats i bostadsrätten där offret föll till hennes död. Den kungliga thailändska polisen har ständigt sagt att alla tre misstänkta var "osamarbetsvilliga" och vägrade svara på frågor om vad som hände med den ryska kvinnan.

Om dessa tre personer är samma som ska namnges i arresteringsordern, skulle detta vara ett steg för ytterligare potentiella rättsliga anklagelser, även om polisen inte skulle avslöja vad dessa anklagelser var vid denna tidpunkt.

TPN media kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar som de ges av den kungliga thailändska polisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.