Bangkoks guvernör för att träffa hälsovårdstjänstemän över utomhusmasker som bär mandat

Bangkok-

Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt vill lätta på vissa förebyggande åtgärder mot Covid-19, särskilt det yttre maskmandatet, det senaste i vad som har varit en nästan daglig fram och tillbaka flip-flopping och tvist om maskmandat mellan olika tjänstemän och organisationer.

Först att fastna i situationen med maskmandat i Thailand ta en titt på vår senaste ledare som täcker situationen i sin helhet här.

Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt uttalade sent i veckan att Bangok Metropolitan Administration, eller BMA, tjänstemän kommer att rådgöra med relevanta folkhälso- och medicinska avdelningar om att lätta på maskbärandeförordningen och andra förebyggande åtgärder mot Covid.

FOTO: Workpoint Today

Chadchart planerar också att undersöka lagligt förlängda stängningstider för nöjesställen, och säger att kortare stängningstider bara verkade göra saker mer trånga och besvikna utländska turister, många som fann den nuvarande lagliga tiden midnatt alldeles för tidigt.

TPN noterar att Phukets guvernör, som nämnts i redaktionen ovan, försökte också underlätta att bära utomhusmasker den här veckan men ändrade beslutet en dag senare och orsakade uppståndelse på sociala medier, särskilt från utländska turister och expats. Det var oklart varför vändningen ägde rum förutom att hälsotjänstemän sa att det var för att skydda folkhälsan. Specifika peer-reviewed vetenskapliga bevis som visar ett mandat för utomhusmasker på stränder eller parker, som lättnaden täckte, hjälper till att stoppa Covid gavs inte till pressen eller allmänheten av de inblandade hälsotjänstemännen, noterar TPN.

Bangkoks guvernör sa att han var fokuserad på medicinska fakta och att hålla allmänheten säker men också fatta beslut som var sunt förnuft. Det fanns dock inget specifikt datum för när maskmandatpolicyn skulle ses över officiellt.

Samtidigt fortsätter den thailändska folkhälsoministern Anutin Charnvirakul att säga att han är emot varje lättnad av maskmandatet, även utomhus på stranden eller när man åker på sitt eget personliga fordon ensam. Hittills verkar även Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha hålla med.

Verkligheten på fältet är dock att även om de flesta thailändare verkar ok med mandatet är ett ökande antal turister inte och har struntat i reglerna, särskilt i turistområden som Samui, Pattaya och Phuket. Det återstår att se om detta kommer att orsaka någon förändring.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.