Phuket avbryter lättnader av maskmandat på platser utanför som stränder och parker

Phuket -

Guvernören i Phuket har avbrutit en order som tillåter avslappnad utomhusanvändning av masker på platser som stränder och parker för att kräva att man MÅSTE bära masker på alla offentliga utrymmen, även om de är bortsett från andra människor.

Tidigare beställning:

Phukets guvernör den 31 majst, 2022 utfärdade en order om det nuvarande mandatet för ansiktsmasker.

Igår kväll (2 junind) Phukets guvernör har släppt en ny order och annullerat den tidigare ordern om att mandaten för ansiktsmasker lättar något.

Den nya ordningen säger att människor fortfarande måste bära ansiktsmasker i alla offentliga utrymmen (förutom vad som anges nedan), särskilt i slutna områden utan luftflöde och när de går med i aktiviteter med många människor.

Enligt ordern kan man ta av sig sin ansiktsmask medan:

  1. Dricker eller äter
  2. Träna i ett öppet område med luftflöde borta från andra människor
  3. Att verifiera identiteten på begäran av en behörig tjänsteman.

Phuket Express noterar att undantaget nummer 4 i den tidigare ordern som stod "Vid stränder, offentliga parker och sportarenor med två meters avstånd från andra." har tagits bort.

Beställningen träder i kraft från igår (2 juni) tills vidare. Ingen anledning gavs till förändringen som har fått nästan allmän kritik på TPN medias engelsktalande sociala mediekanaler.

Beställningen är på thailändska nedan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.