52 havssköldpaddor kläcks och beger sig tillbaka hem i Phang Nga – VIDEO

Phang Nga-

Femtiotvå små gröna havssköldpaddor har framgångsrikt kläckts och begett sig till sitt havshem i Thai Mueang-distriktet, Phang Nga, norr om Phuket, tidigare i veckan (1 juni).

Chefen för Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park Prarop Plangngan sa till The Phuket Express, "Vi har hållit ett noga öga på flera havssköldpaddsbon i området under denna monsunsäsong. Kraftigt regn och starka vågor kan ha skadat några havssköldpaddsbon.”

"Detta bo av en mor havssköldpadda hittades den 11 aprilth, 2022." Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

"Vi upptäckte att det här boet sjunkit igår och skadats. Det fanns 61 havssköldpaddsägg i boet. Vi var rädda att de här äggen kunde ha skadats.” Prarop förklarade.

"Vi bestämde oss för att gräva upp boet för att ta bort dessa ägg till en annan säker plats." uppgav Prarop.

"Överraskande nog hittades 52 havssköldpaddor inne i boet. Nio ägg kläcktes inte." Prarop lade till.

Det tog sköldpaddsungarna 51 dagar att kläckas totalt. Vi har hjälpt dem innan vi släppte dem på stranden. De gick glada tillbaka till sitt hem i havet.” avslutade Prarop.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.