Phukets folkhälsoavdelning bekräftar att inga apkoppor har hittats hos utländska turister efter rykten på nätet

FOTO PRD 5

Phuket-
Phukets könshälsoavdelning har bekräftat att inga fall av apkoppor hittades i Phuket efter rykten på nätet om att utländska turister testade positivt. De fallen var herpes och inte apkoppor.

Phuket Provincial Public Health, biträdande överläkare Mueanprea Boonlaom sa till Phuket Express, "Ingen turist har hittats smittad med apkoppor. Det är ett rykte. Dessa turister är bara infekterade med herpes."

"Men patienter som har herpes måste undvika nära kontakt med andra och områdena där de bor bör rengöras och desinficeras." uppgav Mueanprea.

”We har strikt följt hälsomätningar för personer som anlänt till Phuket från andra länder, särskilt från länder som har haft positiva fall av appox. Apkoppor är en mycket lägre risk för att sprida smitta till andra än Covid-19." avslutade Mueanprea.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.