Bangla Road i Patong kommer tillbaka till livet igen efter att nöjesställen har öppnat lagligt

Bangla, Patong, Phuket –

Bangla Road i Patong var återigen full av turister, enligt Patong-tjänstemän, eftersom nöjesställen öppnades lagligt från igår 1 junist efter att ha varit stängd sedan april 2021 och förvandlats till ombyggda restauranger tidigare.

Phukets guvernör den 31 majst, 2022 släppte nya Covid-19-relaterade beställningar som officiellt tillåter nöjesställen att öppna till midnatt från igår (1 junist).

Ett team av Phuket-tjänstemän ledda av Phukets viceguvernör Amnuay Pitsuwan, Kathu-distriktschefen Siwat Rawangkun och polisen inspekterade Bangla Road i går kväll.

Weerawit Krueasombat, ordförande för Patong Entertainment Business Association, sa till The Phuket Express, "I går kväll har vi börjat igen officiellt och lagligt och behöver inte längre betraktas som restauranger. Minst 90 procent av underhållningsföretagen är öppna på Bangla Road nu, vilket är cirka 300 platser. De har väntat i mer än två år på fullständiga lagliga öppningar och gränser öppna så att turister kan komma in."

"Men vi är fortfarande oroliga över stängningstiderna och vill att de flyttas från midnatt till minst 2:4, helst XNUMX:XNUMX." Weerawit lade till.

Den nuvarande lagliga stängningstiden är midnatt, vilket operatörer av nöjesställen säger är för tidigt för turistområden som Phuket. Detta beror på det faktum, enligt Weerawit och andra, att många utländska turister inte ens börjar en utekväll förrän 10:11 eller XNUMX:XNUMX. Därför är en midnattsstängning opraktisk för utländska turismfokuserade områden.

Efter att Patongs underhållningsföretag är lagligt öppna kommer de att generera minst 10 miljoner baht per natt, sa ordföranden för Patong Entertainment Business Association (PEBA).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.