Thailändska premiärministern beordrar strikt övervakning av nöjesställen den första dagen för återöppning i många områden

FOTO: Prachachat

Nationella -

  Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha beordrade strikt övervakning av nöjesställen, inklusive barer, pubar, tvålmassagesalonger och karaokelounger, eftersom företagen har återvänt lagligt för första gången sedan april 2021 idag, 1 juni, i vissa provinser.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana berättade för Associated Press i morse att premiärministern hade gett relaterade byråer i uppdrag att inspektera och följa upp anläggningarna efter den första dagen av återöppningen på onsdagen om de är kvalificerade under Thai Stop COVID 2 Plus och korrekt registrerade för deras återöppning med distriktskontoret.

Alla nöjesställen påminns om att strikt följa Covid Free Setting. De får öppna och servera/sälja alkoholhaltiga drycker senast vid midnatt samtidigt som de avstår från aktiviteter som kan orsaka trängsel. Företagare och anställda ska vaccineras enligt kriterierna och ska bedriva ATK-egenadministration var 7:e dag. Kunderna ska också vara vaccinerade enligt kriterierna och redan få en boosterdos.

Premiärministern uppmanade också både tjänsteleverantörer och kunder att strikt följa folkhälsoåtgärder även om den övergripande situationen sannolikt kommer att förbättras.

Den 1 juni rapporterades 4,563 19 nya fall av Covid-28 med 20,412 dödsfall. Totalt 5,125 850 personer behandlades och 2,231,585 2,217,208 fall återhämtades och släpptes från sjukhus. Cirka 1 var patienter som led av lunginflammation och behandlades på sjukhus. Ett antal av XNUMX XNUMX XNUMX fall har bekräftats medan XNUMX XNUMX XNUMX återfanns sedan den XNUMX januari.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/