Phuket släpper order som upprepar om mandatet för ansiktsmasker på nästan alla områden

Phuket -

  Phukets guvernör igår (31 majst) utfärdade en order angående nuvarande ansiktsmaskmandat.

Beställningen säger att människor fortfarande måste bära ansiktsmasker i alla offentliga utrymmen (förutom vad som anges nedan), särskilt i stängda områden utan luftflöde, och när de går med i aktiviteter med många människor som barer och nöjesställen.

Enligt ordern kan man ta av sig sin ansiktsmask medan:

  1. När du dricker eller äter bör masken endast tas av när du direkt smuttar på en drink eller tar en bit mat, och sätts tillbaka efteråt.
  2. Att verifiera identiteten på begäran av en behörig tjänsteman.
  3. Ansträngande träning i ett öppet område med luftflöde borta från andra människor.
  4. Vid stränder, offentliga parker och idrottsarenor med två meters avstånd från andra.

Beställningen träder i kraft idag (1 junist) tills vidare.

Beställningen är på thailändska nedan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.