Thailands folkhälsominister insisterar på att folk ska fortsätta att bära masker utom när de är hemma, premiärministern håller inte med om förslaget om att ta bort maskmandatet

FOTO: Folkhälsoministeriet

Bangkok -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul insisterade idag den 31 maj på att folk inte skulle ta av sig sina ansiktsmasker nu och bara ska ta av dem när de är med bekanta/familj hemma.

Ministern talade igen efter att premiärminister Prayut Chan-O'Cha inte höll med om att maskmandatet skulle tas bort under denna tidsperiod när han tillfrågades om folkhälsoministeriets förslag om att ta bort ansiktsmasker i juni till Center for Covid-19 Situation Administration ( CCSA).

När han ställdes en liknande fråga i morse, Anutin, vars avdelning hade föreslagit att mandatet skulle avslutas och som tidigare sagt att det kommer att vara upp till individens bedömning av situationen att bära ansiktsmasker efter att förslaget godkänts, sa att det är bättre att bära maskerna för tillfället och bara ta av dem när du är hemma med vänner och familj. Han sa också att att bära en mask bidrog till att få andra att känna sig trygga och bekväma och att det inte bara handlade om bäraren.

Samtidigt uttalade regeringens talesman, Thanakorn Wangboonkongchana, i morse att det inte fanns någon officiell policy för att häva maskmandatet och uppmuntrade människor att fortsätta bära masker i alla offentliga områden, även om de var ensamma.

Förslaget kommer att läggas fram för CCSA någon gång i juni, men både premiärministern och hälsoministern säger att de inte håller med om borttagandet av maskmandatet, även utomhus, för närvarande ser det ut som att det inte kommer att försvinna just nu. Premiärministern, noterar TPN media, leder också CCSA och är den ultimata beslutsfattaren om förslag.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/