Havssköldpadda räddad på Kata Beach i Phuket

Phuket-

En havssköldpadda har räddats på Kata Beach efter att ha spolats i land igår (30 majth).

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Phuket Office underrättades av en hotellanställd om den nödställda havssköldpaddan nära Kata Beach i Mueang Phuket-distriktet.

DMCR anlände till stranden för att hitta en Olive Ridley Turtle. Sköldpaddan var 44 centimeter lång, 46 centimeter bred och vägde 6.7 kilo. DMCR-tjänstemän sa att sköldpaddan fortfarande var ung och inte kunde identifiera sitt kön.

Sköldpaddan var torr när den spolades upp på stranden av starka vågor. Dess främre simfötter skadades efter att ha blivit insnärjda av trasiga fiskenät.

Sköldpaddan togs till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center i Phuket Marine Biological Center, Cape Panwa i Wichit för behandling och förväntas bli helt återställd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.