Pressmeddelande: Thailands inträdeskrav från 1 juni 2022

FOTO: Thairath

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet (TAT). Påståendena inom är deras egna.

Denna information har uppdaterats den 31 maj 2022. 

Följande regler kommer att gälla från och med den 1 juni 2022, med specifika krav för vaccinerade och ovaccinerade/icke fullt vaccinerade resenärer från alla länder/territorier med planerade ankomster från detta datum.

Krav före ankomst

Vaccinerade resenärer måste ha följande dokument för att komma in i Thailand:

 • Ett giltigt pass eller ett gränspass för ankomster via gränskontroller.
 • Ett Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/) (Thaier är undantagna från detta krav.) När alla viktiga detaljer har slutförts via systemet kommer QR-koden att utfärdas automatiskt (ingen väntetid)
 • En försäkring som täcker minst 10,000 XNUMX USD. Thailändare och utländska utlänningar under Thailands nationella sjukvårdsskydd är undantagna från detta krav.
 • Ett intyg om covid-19-vaccination
  • Alla som är 18 år och äldre måste vara fullständigt vaccinerade mot COVID-19 med ett godkänt vaccin minst 14 dagar innan de reser till Thailand.
  • Resenärer 5-17 år som reser till Thailand utan följeslagare måste vaccineras med minst 1 dos av ett godkänt vaccin minst 14 dagar innan de reser till Thailand. De som reser med föräldrar är undantagna från detta krav.
  • Resenärer med en historia av covid-19-infektion som har tillfrisknat genom medicinsk behandling och resenärer som har fått minst en dos av ett godkänt vaccin efter infektion måste ha ett intyg om covid-19-tillfrisknande.

Ovaccinerade/ej fullvaccinerade resenärer måste ha följande dokument för att komma in i Thailand:

 • Ett giltigt pass eller ett gränspass för ankomster via gränskontroller.
 • Ett Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/) (Thaier är undantagna från detta krav.) När alla viktiga detaljer har slutförts via systemet kommer QR-koden att utfärdas automatiskt (ingen väntetid)
 • En försäkring som täcker minst 10,000 XNUMX USD. Thailändare och utländska utlänningar under Thailands nationella sjukvårdsskydd är undantagna från detta krav.

Krav vid ankomst

Vid ankomsten till Thailand måste alla resenärer genomgå inresekontroll, inklusive kroppstemperaturkontroll, och visa upp de nödvändiga dokumenten för immigrations-/hälsokontrolltjänstemannen för att utföra kontrollerna.

Smakämnen vaccinerade resenärer kommer då att tillåtas inträde och är fria att gå var som helst i kungariket. *För landvägar som använder ett gränspass kommer de att tillåtas en vistelse på högst 3 dagar endast inom de angivna områdena.

På samma sätt ovaccinerade/ej helt vaccinerade resenärer som har laddat upp bevis på ett negativt resultat från ett RT-PCR-test eller professionell ATK inom 72 timmar efter resan via Thailand Pass-systemet kommer att tillåtas inträde och är fria att åka var som helst i kungariket.

Ovaccinerade/ej fullvaccinerade resenärer utan negativt testresultat inom 72 timmar efter resan måste följa folkhälsoinstruktionerna och riktlinjerna som bedöms vara lämpliga av hälsokontrolltjänstemannen vid ankomsten.

Under vistelsen

Medan de är i Thailand rekommenderas både vaccinerade och ovaccinerade/icke helt vaccinerade resenärer att strikt följa hälso- och säkerhetsstandarderna. Resenärer som upplever covid-liknande symtom bör testas. Om de testar positivt måste de få lämplig medicinsk behandling.

Vi önskar alla besökare en trevlig, säker och givande semester i Thailand under denna spännande tid då vi återigen kan välkomna resenärer från hela världen.

 

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.