Pressmeddelande: Thailand lättade ytterligare på rikstäckande covid-19-kontroller från den 1 juni 2022

FOTO: Thansettakij

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet (TAT). Påståendena inom är deras egna.

Bangkok, 31 maj 2022 – Thailands turistmyndighet (TAT) skulle vilja ge en uppdatering om det senaste tillkännagivandet från den kungliga thailändska regeringen för att ytterligare underlätta de rikstäckande kontrollerna av covid-19 genom att utöka de färgkodade zonerna till tre: Pilotturistområdena eller blå zon , övervakningsområdena eller gröna zonen och områdena under sträng övervakning eller gul zon.

Publicerad i Royal Thai Government Gazette den 30 maj 2022 utökade tillkännagivandet beteckningen av "Blue Zone"-provinserna från 12 till 17 och bibehöll "Blue Zone"-distrikt i 12 andra provinser, medan områden under sträng övervakning eller gul zon har varit minskat från 65 till 46 provinser, och övervakningsområden eller grön zon har återinförts med 14 provinser.

Tillkännagivandet angav också att covid-19-kontrollerna i var och en av de tre zonerna kommer att fortsätta att vara i enlighet med tillkännagivande nr 37, daterat den 30 oktober 2021. Som sagt, fredliga masssamlingar eller storskaliga evenemang tillåts äga rum i gröna och blå zoner enligt riktlinjer för smittskydd, medan i den gula zonen får antalet deltagare inte överstiga 1,000 75 eller vid XNUMX % av kapaciteten för idrottsevenemang. Gruppsammankomster på trånga platser måste få tillstånd i förväg om inte aktiviteterna är för folkhälsan och säkerheten; regelbundna sammankomster av individer i bostäder, kontor eller mötesplatser; sportevenemang eller sådana som arrangeras av offentliga myndigheter.

Den kungliga thailändska regeringen fortsätter också att bemyndiga Bangkoks guvernör och alla 76 provinsguvernörer att övervaka åtgärderna för förebyggande och kontroll av covid-19 i sina respektive områden. Spelplatser och företag får återuppta ny normal verksamhet enligt folkhälsoministeriets riktlinjer för covid-fri inställning, förutom nöjesställen i den gula zonen.

I den blå och gröna zonen kommer endast nöjesställen inklusive pubar, barer och karaokelounger som har certifierats med Thai Stop COVID 2 Plus av Folkhälsoministeriet att få återuppta sin verksamhet enligt riktlinjerna för covid-fri miljö. Personalen måste vara helt vaccinerad, inklusive en boosterdos, bära en mask hela tiden, genomgå ett veckovis SARS-CoV-2-test med en ATK och bedöma riskerna för att komma i kontakt med sjukdomen med hjälp av Thai Save Thai-applikationen. Likaså måste kunderna vara helt vaccinerade, inklusive en boosterdos och följa riktlinjerna för förebyggande av smittsamma sjukdomar. Försäljning och konsumtion av alkoholhaltiga drycker i lokalerna kan serveras fram till kl. 24.00.

För internationella resenärer som planerar att resa till Thailand under denna tid, besök https://www.tatnews.org/thailand-reopening/för mer information om de senaste inträdeskraven, med början 1 juni 2022.

17 "blå zon"-provinser + 12 provinser med "blå zon"-distrikt

Central region: Bangkokoch Ayutthaya(Endast distrikten Mueang, Bang Pa-in, Phachi och Uthai), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khansamt Samut Prakan(Endast Suvarnabhumi flygplats).

Östra regionen:Chanthaburi, Chon Buri, Rayong, samt trat(Endast distrikten Ko Chang och Ko Kut).

Nordöstra regionen: Buri Ram(Endast Mueang-distriktet), Caen(Endast distrikten Mueang, Khao Suan Kwang, Poei Noi, Phon, Phu Wiang, Wiang Kao och Ubolratana), Loei(Endast Chiang Khan-distriktet), Nakhon RatchasimaNong Khai(Endast distrikten Mueang, Sangkhom, Si Chiang Mai och Tha Bo), Surin(Endast distrikten Mueang och Tha Tum), Och udon Thani(Endast distrikten Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Prachaksilpakhom och Nong Han).

Norra regionen: Chiang Mai samt Chiang Rai.

Södra regionen: Krabi, Narathiwat, Phang-nga, Phuket, Ranong(Endast Ko Phayam), Surat Thani(Endast Ko Samui, Ko Pha-ngan och Ko Tao), Songkhla, samt yala(endast Betong-distriktet).

14 "Grön zon" provinser eller övervakningsområden

Central region:Ang Thong och Chai Nat; Östra regionen:Trat*; Nordöstra regionen: Amnat Charoen, Buri Ram*, Maha Sarakham, Nakhon Phanom, Surin*, Udon Thani*och Yasothon; Norra regionen: Lampang, Nan och Phichit; och Södra regionen: Surat Thani*.

46 "Yellow Zone" provinser eller områden under sträng övervakning

Central region:Ayutthaya*, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Prachuap Khiri Khan*, Ratchaburi, Samut Prakan*, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri och Suphan Buri.

Östra regionen:Chachoengsao, Chanthaburi*,Prachin Buri, Sa Kaeo och Trat*.

Nordöstra regionen:Bueng Kan, Chaiyaphum, Loei*, Mukdahan, Nakhon Ratchasima*, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai*, Kalasin, Khon Kaen*, Roi Et, Sakhon Nakhon, Si Sa Ket och Ubon Ratchathani.

Norra regionen:Chiang Rai*, Kamphaeng Phet, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Phayao, Phitsanulok, Phetchabun, Phrae, Sukhothai, Tak, Uthai Thani och Uttaradit.

Södra regionen:Chumphon, Nakhon Si Thammarat, Pattani, Phatthalung, Ranong*, Satun, Trang och Yala*.

*Förutom områden som är utsedda som "Blue Zone" pilotturistdestinationer.

För mer information om Thailands inträdesprogram, besök: https://www.tatnews.org/thailand-reopening/.

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.