Phukets största berättelser från förra veckan: Phuket Sandbox genererade minst 66 miljarder baht, nattlivsoperatörer efterlyser stängning kl. 2 och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 23 maj 2022 till söndagen den 29 maj 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Phuket Sandbox har genererat minst 66 miljarder baht hittills samtidigt som öns arbetslöshet minskar, säger en topptjänsteman i Phuket.

Arbetslösheten i Phuket låg bara på 6 procent, vilket är cirka 25,000 XNUMX arbetslösa.

2. Phukets underhållningsföretag kräver en laglig stängningstid till 2:00.

"Underhållningsföretag kommer att tjäna mer inkomster och de kan anställa fler personal. Så det kommer att finnas mer sysselsättning också, vilket också kommer att stärka ekonomin, säger presidenten för Patong Entertainment Business Association, Weerawit Krueasombat.

3. En 76-årig tysk turist som tillbringade över en vecka försvunnen i Sirinat nationalpark, som låg cirka 15 kilometer från hennes hotell i Mai Khao-distriktet, flyger tillbaka från Phuket till Tyskland.

Lange och hennes familj tackade alla inblandade som har hjälpt dem tills de är hemma igen.

4. Phuket Provincial Public Health Office följer strikt mätningar för att förhindra apkoppor.

Phuket provinsens folkhälsochef Kusak Kukiattikoon sa till Phuket Express: "Inga Monkeypox har hittats i Phuket eller Thailand i detta skede. Vi har strikt följt mätningar av människor som anlände till Phuket från andra länder.”

5. Stark vind vid lunchtid denna vecka har skadat matbodarna på Kata/Karon matfestival.

Inga personskador rapporterades dock då festivalen startar sent på eftermiddagen.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.