Phukets båtkaptener bekräftar att de följer marinkontorets regler under denna stormiga vecka

Phuket -

Båtkaptener i Phuket har bekräftat med The Phuket Express att de strikt följer Phuket Marine Office-regler eftersom de är oroliga för passagerarnas säkerhet först.

Först, vår tidigare stori:

Phuket Marine Office gjorde ett tillkännagivande i går (30 majth) för små båtar som går i havet på grund av starka vindar och vågor som gäller till 2 junind.

Nu en uppdatering:

En icke namngiven Phuket Marine-tjänsteman vid Chalong Pier berättade för lokala Phuket-media igår att de senaste två dagarna reste turbåtar endast från Coral Island och små öar nära Phrom Thep Cape som låg en bit bort.

Inga båtar reste till Phi Phi Island i Krabi eller andra öar långt borta, enligt tjänstemannen.

Båtkaptener har bekräftat med The Phuket Express att de har kontrollerat säkerhetsutrustningen på sina båtar innan de reste. De uppgav också att de ser till att deras passagerare har flytvästar på sig hela tiden när de är på båtar.

Om kaptenerna fann att det inte är säkert att resa på grund av starka vindar och höga vågor, sa båtkaptenerna till lokala medier att de inte kommer att ge sig ut i havet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.