Thai Department of Disease Control övervakar tolv personer efter bekräftat fall av monkeypox-transit genom thailändska flygplatsen

FOTO: Thaipost

Nationella -

Ett bekräftat fall av Monkeypox-infektion hittades efter att ha överförts genom Thailand i väntan på ett transitflyg till Australien på den internationella flygplatsen, rapporterade Department of Disease Control i eftermiddags, den 30 maj.

Dr. Chakrarat Pittayawonganon, chef för avdelningen för epidemiologi under avdelningen för sjukdomskontroll, avslöjade att det bekräftade fallet av Monkeypox hade en resehistoria av transitering på flygplatsen i Thailand förra veckan i två timmar innan avresan till Australien.

Enligt sjukdomsutredningen ska 12 personer ha varit i riskzonen, som mestadels var passagerare och besättning på flygbolaget. Alla av dem är för närvarande under uppföljning för initiala symtom men ingen av dem har rapporterat misstänkta symtom än så länge. De kommer att ligga under bevakning i totalt 21 dagar, vilket är sjukdomens inkubationstid.

Söndagen den 29 maj, avdelningen för sjukdomskontroll hade klargjort tre rapporterade misstänkta fall av apkoppor som "herpes". Ytterligare två infektioner hittades i Phuket, också bekräftade som herpes, och alla behandlas nu vid Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute.

Alla läkare uppmanas nu att anmäla en patient med misstänkta symtom relaterade till Monkeypox till Folkhälsoministeriet för att få de misstänkta fallen undersökta och bekräftade av relevanta myndigheter.

Under tiden, en ledande thailändsk läkare har förklarat apkoppor och varför allmänheten bör vara medveten men inte få panik.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/