Den thailändska polisen tillkännager arrestering av påstådda medlemmar i nätverket för penningtvätt och deras egendomar i tvist, värda mer än 100 miljoner baht

Phuket -

Den kungliga thailändska polisen och provinspolisen i Phuket tillkännagav idag, den 29 maj, gripandet av påstådda medlemmar av nätverket för penningtvätt och konfiskering av fastigheter i tvist, värda mer än 100 miljoner baht.

Polisgenerallöjtnant Montri Yimyaem, en specialrådgivare för den kungliga thailändska polisen, ledde ett team för att meddela arresteringen av två huvudmisstänkta, Rukman Wa-Ngor och Jemurachee Binjae, som tillfångatogs tillsammans med totalt 1,399,200 14 2021 metamfetaminpiller i Surat Thani-provinsen den XNUMX oktober XNUMX.

Ytterligare två misstänkta, Atchariya Chalamwaree och Sathit Panket, med 200,000 300 metamfetaminpiller och 14 kilo kristallmetamfetamin greps i ett hus i Bangkok den 2021 november XNUMX.

Den utökade utredningen ledde också till penningtvättsvägarna i många områden över Thailand som tidigare var gömda för att undvika granskning från myndigheterna. Den kungliga thailändska polisen samarbetade sedan med relevanta myndigheter i hela landet för att fånga det transnationella penningtvättsnätverket "Andaman 1/65".

Ett stort antal tvistiga fastigheter, inklusive hus, mark, tillgångar och flera typer av fordon, värda totalt 113,410,000 XNUMX XNUMX baht, konfiskerades i många provinser över hela landet, nämligen Chiang Rai, Bangkok, Phuket och Narathiwas.

Konfiskeringen avslöjade också finansiella transaktioner och kommunikationsvägar som enligt uppgift involverade lokala politiker och regeringstjänstemän i området. Den fortsatta utredningen var i färd med att analysera fler kopplingar för att gå vidare med åtal för penningtvätt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.