Thai Covid-19 Center för att skrota dagliga rapporter om infektioner som hittats via ATK självadministration, med start 1 juni

FOTO: Covid-19 Center

Nationella -

Det thailändska folkhälsoministeriet förbereder sig för att justera antalet Covid-19 dagliga infektioner genom att ta bort de patienter som hittats via ATK självadministration, med start den 1 juni.

Dr. Sumani Watcharasin, en assistent till ställföreträdande talesman för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), sa under en intervju angående instrumentpanelsystemet för Department of Disease Control där antalet ATK-testade patienter inte rapporterades i går 28 maj, att mer än 50 procent av de senaste fallen är asymtomatiska, så från och med nu börjar rapporten fokusera på dem som har symtom och som behandlas på sjukhus.

"Folkhälsoministeriets rapport har justerats för att bara rapportera genomsnittet av dagliga infektioner under de senaste två veckorna medan CCSA fortfarande rapporterar totalt antal dagliga siffror. Men från den 1 juni och framåt planerar vi att bara rapportera dagliga patienter med symtom och de som är inlagda på sjukhus, säger Dr. Sumani.

Hon tillade också att den nya formen av rapporter kommer att föreslås CCSA den 30 maj vid ett möte med ministeriet för folkhälsovård innan rapporterna i CCSA justeras.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/