Phuket Sandbox genererade minst 66 miljarder baht på tio månader, säger Phukets guvernör

Phuket -

  Phuket Sandbox har genererat minst 66 miljarder baht hittills samtidigt som öns arbetslöshet minskar, säger en topptjänsteman i Phuket.

Phukets guvernör Narong Woonciew sa till Phuket Express: "Från 1 julist2021 till 30 aprilth2022, totalt 304 dagar, var det 503,468 55,000 turister som besökte Phuket Sandbox, med en genomsnittlig vistelse på åtta nätter. De spenderade i genomsnitt XNUMX XNUMX baht per person.”

"Projektet har genererat minst 66.8 miljarder baht till det totala ekonomiska systemet för Phuket." Tillade guvernör Narong.

Biträdande professor Chayanon Phujaroen från Prince of Songkla University Phuket Campus sa till associerade lokala medier, "Under Covid-19-krisen från juli till september 2021 var arbetslösheten i Phuket 11 procent vilket var cirka 45,000 XNUMX arbetslösa personer. Det här var den period då vi hade de strängaste restriktionerna och åtgärderna, inklusive stängningar av alla "icke-nödvändiga" företag som gästfrihet och turism."

"Från oktober till december förra året, när restriktionerna började lätta och fler besökare började anlända till Phuket, låg arbetslösheten i Phuket bara på 6 procent, vilket är cirka 25,000 XNUMX arbetslösa personer. Detta är en betydande förbättring.” Avslutade professorn.

Eftersom Covid-19-restriktionerna har fortsatt att lätta och slappna av, har antalet turister till ön, särskilt Patong, ökat. Från den 1 maj i år lade Thailand ner det impopulära Test and Go-programmet som hade kvävt många besökare från att anlända på grund av rädsla för att potentiellt testa positivt för Covid-19 vid ankomsten och placeras i en obligatorisk karantän, vilket avslutade sin semester. Som ett resultat av att Test and Go lades ner har turistankomsterna, särskilt från Indien, ökat.

Emellertid som noterades av The Phuket Express igår, 27 maj, vissa områden på ön, särskilt Kata och Karon, har ännu inte återhämtat sig helt från de förödande effekterna av Covid-19-restriktioner och obligatoriska företagsnedläggningar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.