Kvinnlig misstänkt gripen efter att ha stulit pengar från en 70-årig kvinna i en lokal livsmedelsbutik i Wichit - VIDEO

Wichit –

En kvinnlig misstänkt har gripits efter att ha stulit pengar från en 70-årig kvinna i en lokal livsmedelsbutik i Wichit i Mueang Phuket-distriktet.

Gripandet kom efter att stölden hade blivit viral på sociala medier tidigare i veckan. Wichit-polisen berättade för Phuket Express i morse (27 maj) att Mrs. Jatuphon Kaewchawang, 49, från Wichit, hade lämnat in den ursprungliga stöldanmälan till Wichit-polisen.

Jatuphon sa till Wichit-polisen, "Klockan 7:00 den 16 majth, det var en kvinnlig misstänkt som kom in i en lokal livsmedelsbutik i Wichit innan han stal en sparbössa på ett bord som hade cirka 1,000 70 baht i kontanter innan han rusade iväg. Den lokala livsmedelsbutiken tillhör en XNUMX-årig äldre kvinna.”

Det var oklart vad förhållandet mellan livsmedelsägaren och Jatuphon var, noterar The Phuket Express.

Wichitpolisen igår, (26 majth), arresterade den huvudmisstänkte, identifierad endast av hennes förnamn, Dawika, 31. Polisen fann att hon just hade släppts från ett fängelse efter att hon arresterades för en tidigare stöld.

Då hade hon dömts för att ha ryckt en handväska från ett offer på en nudelrestaurang i Wichit för två år sedan. Hon avtjänade nästan två år i thailändskt fängelse för det brottet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.