Tjuv greps efter att ha stulit kontanter från "modifierad restaurang" i Phuket Town, påstås ha stulit mer än 30 gånger runt ön på två månader

Phuket -

  En tjuv har gripits tidigt i morse (26 majth) efter att ha stulit kontanter från en "modifierad restaurang" i Phuket Town. Tjuven ska ha stulit mer än 30 gånger inom två månader runt ön.

Polischefen i Phuket, överste Sarawut Chooprasit, sa till The Phuket Express, "Vi har arresterat Naruebet 'Choo' Ketkaew, 28. Han bröt sig in i en modifierad restaurang som heter "200 Years" på Rattana Kosin Road i Talad Nuea-distriktet i går ( 25 majth) före lunchtid klockan 11:45."

"Vi har spårat den misstänkte från hans motorcykelregistrering och CCTV-bilder. Vi arresterade honom till slut när han var i Soi Anuphas Phuket Kan 12 i Talad Yai-distriktet i Phuket Town.”

"Herr. Naruebet har erkänt att han stal kontanterna från lokalen till oss. Han åtalas för stöld och är fortfarande häktad.” Överste Sarawut Chooprasit uppgav.

"Vi upptäckte senare att den misstänkte har stulit mer än 30 gånger på två månader runt ön. Han sa att han behöver pengar för att spela videospel online och för sitt liv. Han brukade vara en gasleveransman eftersom han känner området och företagen väl. Överste Sarawut Chooprasit avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.