Avlägsnande av mandat för ansiktsmask kommer bara att gälla i vissa områden, säger Thailands folkhälsoministerium

Bangkok -

Folkhälsoministeriet i går, den 25 maj, klargjorde de tidigare nyheterna om det kommande upphävandet av mandatet för ansiktsmasker, och angav att lättheten endast kommer att implementeras i vissa utpekade områden.

Först, ta en titt på vår tidigare täckning av detta tillkännagivande.

Dr Taweesap Siraprapasiri från Department of Disease Control, Ministry of Public Health, avslöjade att upphävandet av maskförordningen initialt är planerat för de flesta utomhusområden och provinser i de gröna zonerna (övervakningsområdena) och de blå zonerna (pilotturistområdena) , inklusive Bangkok, Phuket och Chonburi.

Områden med lägre infektionsfrekvens och förberedda behandlingssystem samt där majoriteten av lokalbefolkningen (60-70 procent) är helt vaccinerade, inklusive ett boostershot, kommer också att övervägas för lyftet, enligt avdelningen.

"Detta är en av reglerna för åtgärdslättnader när vi återgår till att leva ett normalt liv. Vissa riskgrupper kan dock behöva behålla maskerna, inklusive äldre (personer över 60), patienter med underliggande sjukdomar och gravida kvinnor. Mandatet kommer att fortsätta att gälla i stora sammankomster och trånga platser, men i öppna ytor och offentliga parker bör man kunna ta av sig masken om de så önskar. Om man vill fortsätta att bära en mask hela tiden är de välkomna att göra det." sa Dr Taweesub.

Upphävandet av maskbestämmelserna kan komma att justeras runt mitten av juni men är endast ett förslag än så länge. Samtidigt kommer folkhälsoministeriet att informera Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) innan det officiellt tillkännager det i följande steg.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/