PR: Thailand öppnar helt för turism, vidtar försiktighetsåtgärder för att förhindra överföring av Monkeypox

FOTO: Siamrath

Bangkok, 26 maj 2022 -

Thailands turistmyndighet (TAT) vill upplysa om att Thailand har vidtagit försiktighetsåtgärder för att förhindra lokal överföring av apkoppor, till att börja med inresescreening av internationella ankomster från drabbade länder.

Inledningsvis har en apkopporscreening satts upp vid den befintliga hälsokontrollen på Suvarnabhumi flygplats och registrerats via Thailand Pass-systemet.

Screeningen riktar sig främst till ankomster från länder där fall av apkoppor har rapporterats, inklusive Afrika, Australien, Europa och Nordamerika.

Internationella ankomster från länder som drabbats av appox, som också måste genomgå inträdesscreening och få sin Thailand Pass QR-kod skannad vid hälsokontrollen i enlighet med befintliga åtgärder för att förebygga covid-19, kommer att få ett hälsovarningskort för egenkontroll och uppföljningsråd .

Department of Disease Control (DDC), ministeriet för folkhälsovård, sa att den extra appox-screeningen är för att omedelbart upptäcka högriskresenärer och för att förhindra lokal överföring.

I hälsovårdskortet rekommenderar DDC att om resenärer upplever något av följande symtom: feber (hög temperatur vid 38 grader Celsius eller högre), frossa, huvudvärk, halsont, muskelvärk, ryggsmärta, utmattning, svullna lymfkörtlar , med utslag eller versikulära lesioner, inom 21 dagar efter ankomsten till Thailand, måste de omedelbart söka läkarvård från något närliggande sjukhus/klinik och informera läkaren om sin resehistorik till alla områden som drabbats av Monkeypox.

Enligt DDC kan resenärer ha blivit utsatta för apkoppor innan de anlände till Thailand. Därför kommer deras information om resehistorik, symtom, startdatum, ankomstdatum och boendets namn att hjälpa läkaren att ge rätt sjukdomsdiagnos och snabb behandling. Om de vill anmäla sin sjukdom kan de göra det via DDC Hotline 1422 eller +66 (0) 97315 6850.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/