Phuket Public Health följer strikt mätningar för att förhindra apkoppor

Phuket-

  Phuket Provincial Public Health Office följer strikt mätningar för att förhindra apkoppor.

Phuket provinsens folkhälsochef Kusak Kukiattikoon sa till Phuket Express: "Inga Monkeypox har hittats i Phuket eller Thailand i detta skede. Vi har strikt följt mätningar av människor som anlände till Phuket från andra länder. Monkeypox liknar vattkoppor som är en grupp smittkoppor. Smittan orsakas av nära kontakt.”

Fruktförsäljare vid Mangrove and Monkey Viewpoint på Koh Sirey sa till Phuket Express: "Det är färre som köper frukt till apor den senaste veckan. De kanske är rädda för apkoppor eftersom de flesta av dem är med barn för att se apor.”

TPN noterar dock att tidig information från andra fall över hela världen inte visar på ett hot direkt från apor i allmänhet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.