Sjuk havssköldpadda räddad på stranden i Wichit

Wichit –

En sjuk havssköldpadda har räddats på en strand nära ett hotell i Wichit igår (23 maj)rd).

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Phuket Office meddelades av en hotellanställd i Wichit-distriktet i Mueang Phuket-distriktet att en havssköldpadda hittades på en strand nära ett hotell.

De kom till stranden för att hitta den gröna sköldpaddan. Den är 49.5 centimeter lång och 46.5 centimeter bred. Den väger 10.7 kg. DMCR-tjänstemän sa att sköldpaddan fortfarande var ung och inte kan identifiera sitt kön.

Sköldpaddan var tunnare och mindre än den borde vara. Skeppsmaskar och sjögräs hittades täckta på sköldpaddan. Dess främre och bakre simfötter skadades.

Sköldpaddan togs till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center i Phuket Marine Biological Center, Cape Panwa i Wichit för behandling och förväntas återhämta sig.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.