Phukets största berättelser från förra veckan: försvunnen tysk turist hittad säker, indiska turister nummer ett, Lightrail pausad och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 16 maj 2022 till söndagen den 22 maj 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En försvunnen 76-årig tysk turist hittades vid liv men svag i en grund kanal i Sirinat nationalpark i morse av ett team av räddningsarbetare (16 maj) i Thalang-distriktet.

Efter en åtta dagar lång sökning hittades Barbara Lange, 76, från Tyskland vid liv av nationalparkstjänstemän som låg i en liten grund sötvattenskanal i Sirinat National Park-området.

En försvunnen 76-årig tysk turist som har problem med minnesförlust hittades vid liv men svag i en grund sötvattenskanal nära Sirinat National Park i Thalang-distriktet som ligger cirka 15 kilometer från hennes hotell i Mai Khao-distriktet.

Phukets guvernör besökte en 76-årig tysk turist med minnesproblem som tillbringade över en vecka försvunnen i Sirinat nationalpark och som nu återhämtar sig på ett sjukhus.

2. Indiska turister är nummer ett i turistankomster i Phuket med ett totalt antal på 12,200 1 sedan det impopulära Test and Go-programmet lades ner den XNUMX maj, säger Phuket Immigration.

Minst 200,000 XNUMX utländska turister är planerade att anlända till Phuket denna månad och vi förväntar oss att Indien kommer att fortsätta att leda vägen.

3. Den länge föreslagna och diskuterade Phuket Light Rail från norr till södra delen av ön har officiellt pausats för vad relevanta myndigheter kallar en projektbudgetgranskning.

Direktören för MRTA Pakapong Sirikantamart sa till The Phuket Express, "Från och med den nuvarande situationen vill transportministeriet minska budgeten så mycket de kan."

4. Efter att Patongs underhållningsföretag är lagligt öppna kommer de att generera minst 10 miljoner baht per natt, sa ordföranden för Patong Entertainment Business Association (PEBA).

Fler utländska turister kommer att komma till Phuket vilket kommer att generera upp till 10 miljoner baht per natt för ekonomin totalt sett.” Weerawit Krueasombat, ordförande för Patong Entertainment Business Association tillade.

5. Vidrigt, svart vatten med en rutten lukt hittades rinna ut i havet vid Kamala Beach i Kathu-distriktet enligt en populär Facebook-sida.

Händelsen rapporterades av Monsoon garbage Thailand Facebook-sida måndagen förra veckan den 16 majth.

Avloppsvatten som rinner ut på Kamala Beach kommer inte från företag, men avloppsvatten är ett stort problem, sa Kamala-chefen som begär en budget för förbättringar av avloppsvattenreningssystemet.

Jutha Dumlak, chef för Kamala Tambons administrativa organisation, sa till Phuket Express, "Det svarta vattnet som ses är avloppsvatten som blev över i en "sandfälla pool" i vattendräneringssystem från torrperioden.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.