Nya Phuket fängelse öppnar officiellt i Thalang

Phuket -

Det nya Phuket provinsfängelset i underdistriktet Sri Soonthorn har officiellt öppnat efter två år med fångar helt inflyttade.

Idag (23 majrd), har generaldirektören för kriminalvårdsavdelningen Aryut Sinthoppan tillsammans med Phukets guvernör Narong Woonciew officiellt öppnat det nya Phukets provinsfängelse i Ban Bang Jo. En religiös buddhismceremoni hölls vid öppningsevenemanget.

Det nya provinsfängelset i Phuket byggdes i juli 2015 för att ersätta det gamla fängelset som använts sedan 121 år tillbaka. Det gamla fängelset var för litet, enligt fängelsetjänstemän, som bara kunde hantera 950 fångar men totalt bodde över 2,500 XNUMX fångar i det gamla fängelset.

Det nya fängelset som byggdes till en kostnad av 789,000,000 2,552 391 baht har redan tagit emot fångar som alla flyttades från det gamla fängelset för två år sedan. Det nya fängelset har nu 2,943 XNUMX manliga fångar och XNUMX kvinnliga fångar vilket är totalt XNUMX XNUMX fångar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.