Mer än en miljon utländska turister anländer till Thailand sedan januari, regeringen förväntar sig att turistinkomsterna kommer att nå 1.8 biljoner baht vid årets slut

FOTO: Manager Online

Nationella -

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha var nöjd med antalet inkommande utländska turister i Thailand efter att ha nått mer än en miljon sedan landet började öppna igen från januari, och förväntade sig att turistinkomsterna skulle nå 1.8 biljoner baht i år.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchan rapporterade idag, den 23 maj, att medan antalet inhemska infektioner med Covid-19 gradvis minskade, hade antalet turister som besökte Thailand nått 1,016,103 2022 XNUMX personer från januari till maj XNUMX.

Det resulterade i att antalet turister under första kvartalet 2022 ökade med 2,368 2021 procent, jämfört med samma period 1,424, och att intäkterna ökade med XNUMX XNUMX procent.

Premiärministern förväntade sig att tillkännagivandet av policyn "Besök Thailand år 2022-2023" under andra och tredje kvartalet i år skulle uppmuntra utländska kvalitetsturister från hela världen att besöka Thailand med minst 300,000 1,000,000 personer per månad och 5,000,000 2022 XNUMX turister per månad under fjärde kvartalet. Det förväntas att det kommer att finnas minst XNUMX XNUMX XNUMX turister i slutet av XNUMX.

FOTO: Bangkok Biz News

Talespersonen rapporterade också att antalet inhemska thailändska turister som tog minst en resa också hade ökat till så högt som 71,210,525 69 160 personer under januari-maj, vilket står för en ökning med 2022 procent vilket stimulerar inkomsterna för turistnäringen. Regeringen förväntade sig att inhemska turister kommer att uppmuntras att resa inom landet av minst 656 miljoner människor (resor) till XNUMX, vilket genererar en inkomst på minst XNUMX miljarder baht.

”Regeringen var övertygad om att politiken att återuppliva ekonomin genom turism genom att återöppna landet skulle underlätta och locka fler turister att besöka landet. Vi förväntade oss att turistnäringen skulle generera en total inkomst på mer än 1.3 till 1.8 biljoner baht i år”, tillade Thanakorn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.