Phuket kommer att hålla "Super Sports Laguna Phuket Marathon" med löpare från 70 länder

Phuket -

  Phuket planerar att hålla "Super Sports Laguna Phuket Marathon" nästa månad med löpare från 70 länder.

Phukets viceguvernör Pichet Panaphong sa i en presskonferens, "Vi är redo att hålla "Super Sports Laguna Phuket Marathon" igen eftersom Phuket är ett centrum för "sportturism" i Sydostasien."

”Det här är ett viktigt evenemang för att locka turister, vilket tidigare år bevisat. Detta evenemang kommer att stärka turismen och den lokala ekonomin. Det kommer löpare från mer än 70 länder runt om i världen att delta i löpningen. Maratonloppet kommer att hållas under två dagar från och med lördagen den 11 junith till söndagen den 12 junith, 2022." Pichet förklarade.

På kvällen (solnedgången) lördagen den 11 junith kommer att vara ett lopp på 5 kilometer och 10.5 kilometer, och på morgonen (soluppgång) söndagen den 12 junith kommer att vara ett halvmaraton på 21.097 kilometer och ett maraton på 42.195 kilometer löpning.” uppgav Pichet.

"Startpunkten och målpunkten kommer att vara vid Laguna Grove, Laguna Phuket, i Cherng Talay-distriktet i Thalang-distriktet," tillade Pichet.

"Det här evenemanget stöder också 'The Children's First Fund (CFF)' som har totalt mer än 400 barn på sju barnhem i Phuket", avslutade Pichet.

För anmälan till maraton:

https://www.phuketmarathon.com/registration

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.