Phuket håller "Food Festival" för att marknadsföra "Phuket, gastronomins stad"

Phuket -

En "matfestival för att främja "Phuket, gastronomins stad av UNESCO" kommer att hållas i Phuket från den 28 majth till juni 5th2022

Ett möte hölls fredagen den 20 majth) och finnas anfört vid Phuket City vice Mayor Mr. Prasit Sinsaowapark och presidenten för Phuket matoperatörer Mr. Panachai Wassanaroongruengsuk.

Prasit sa vid mötet, "Matfestivalen kommer att hållas från den 28 majth till juni 5th, 2022 på Saphan Hin i Phuket Town från 4:00 till 11:00”

"Festivalen syftar till att stärka ekonomin och turismen i Phuket efter att Covid -19 har lindrats. Denna festival har hållits 25 gånger tidigare. Vi har dock slutat hålla denna festival i två år på grund av Covid -19-pandemin.” Prasit uppgav.

"Denna matfestival är väldigt speciell eftersom vi marknadsför 'Phuket, gastronomins stad' med läckra och rena rätter, särskilt signaturkök från Phuket."

Mr Panachai sa vid mötet, "Det kommer att finnas mer än 60 matstånd, små butiker med lokala produkter, ekologiska grönsaker och mer. Plast och skum kommer att undvikas att användas på festivalen för att minska föroreningarna och för att bevara miljön."

Phuket Express noterade att Phuket är en UNESCO: s världsarvslista som har listats som en kreativ stad. "God mat, gott humör” … och i Phuket, god mat, god hälsa” … är Phukets slogan för Phuket City Of Gastronomy-festivalen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.