Monsoon tar med sig skräp till Patong Beach, myndigheterna tar upp problemet

Patong –

  Patong kommun förtydligade för lokala medier om skräp som hittats på Patong Beach igår, lördag (21 maj)st), som anger att det kom av monsunväder.

I morse, den 22 maj, städade personal från Patongs kommun skräp längs Patong Beach. Patongs kommun har nämnt för att klargöra att detta händer under denna monsunsäsong (sydvästra monsuner).

Det är normalt att mycket skräp som trä, plastflaskor, trasiga fiskenät och glas har förts till stranden av hård vind och vågor, enligt Patongs kommun. Detta kallas "monsunskräp". Detta monsunskräp händer varje år under denna tid.

Patong-tjänstemän avfärdade kritiken om att skräpet lämnats av turister som publicerats från vissa på sociala medier, men uppgav att personalen skulle fortsätta att hålla stranden ren och bad alla besökare att göra sin del genom att ta bort allt skräp de anlände med.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.