UPPDATERING: Två manliga tonåringar åtalas för att ha attackerat en funktionshindrad flicka i Phuket

Phuket, Thailand-

Först, vår tidigare historia:

Ett videoklipp som verkar visa en 15-årig flicka som lider av polio attackerad av en grupp manliga tonåringar i Phuket har blivit viralt på sociala medier och offrets mamma kräver rättvisa.

Igår (19 majth), lärare från en skola i Kathu följde med två manliga tonåringar i åldrarna 15 och 16 och träffade Phuket City Police. Namnen på de misstänkta tonåringarna undanhölls av polisen på grund av deras ålder.

Polischefen i Phuket, överste Sarawut Chooprasit, sa till The Phuket Express, "Efter förhör har vi beslutat att väcka åtal mot de två manliga tonåringarna för att ha attackerat andra och orsakat skada på kropp och själ."

"De båda har erkänt brottet, men har inte kommit in på skälen. De skickades till kontoret för ungdomsobservation och skydd i Phuket.” Överste Sarawut Chooprasit avslutade.

Fallet ledde till en betydande diskussion på sociala medier kring mobbning mellan ungdomar i Thailand, noterar The Phuket Express.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.