UPPDATERING: Kamala Chief bekräftar att svart avloppsvatten som ses på virala sociala medier som strömmar till Kamala Beach inte kommer från företag

Phuket -

  Avloppsvatten som rinner ut på Kamala Beach kommer inte från företag, men avloppsvatten är ett stort problem, sa Kamala-chefen som begär en budget för förbättringar av avloppsvattenreningssystemet.

Först vår tidigare historia:

Vidrigt, svart vatten med en ruttet lukt hittades rinna ut i havet vid Kamala Beach i Kathu-distriktet enligt en populär Facebooksida tidigare i veckan.

Igår (19 majth), Jutha Dumlak, Kamala Tambon administrativa organisationschef och hans team inspekterade Kamala Beach.

Mr. Jutha berättade för Phuket Express, "Det svarta vattnet som ses är avloppsvatten som blev över i en "sandfälla pool" i vattendräneringssystem från torrperioden. Nu är det början på regnperioden då regn har börjat skölja ut allt överblivet avloppsvatten i havet.”

"Jag har bekräftat att den här gången inte avloppsvatten kommer från företag som dumpar sopor eller avfall som många nämnt eller spekulerat om i sociala medier. Vi kontrollerar alltid avloppsreningssystemet för närliggande verksamheter. När vi ser några problem med deras rening av avloppsvatten har de samarbetat bra för att åtgärda sina problem”, förklarade Jutha.

"Men vi medger att avloppsvatten är en stor fråga som har påverkat den lokala ekonomin, särskilt när turismen börjar återhämta sig efter att Covid-19-restriktionerna har lättat. Vi ser detta som den första stora frågan att lösa post-covid-19. Vi har försökt täcka avloppsreningssystemet över hela Kamala-området. Ett bra system för rening av avloppsvatten kräver dock mycket budget att bygga, vilket är mer än vad lokala myndigheter har råd med. Vi behöver stöd från provinsregeringen och centrala ministerier.” Mr. Jutha avslutade.

Kamala Tambon Administrative Organisation planerar att gå vidare med att begära mer expansiva budgetar för att förbättra avloppsvattensystemet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.