Thailand tillkännager färgomläggning, strömlinjeformning av Thailands pass och nöjesställen öppnar igen i vissa områden från 1 juni och framåt

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har idag, den 20 maj, tillkännagett färgomläggning i många provinser och återöppning av nöjesställen i provinser/områden i de gröna zonerna och de blå turistpilotzonerna, inklusive Bangkok, Phuket, och Chonburi, från 1 juni och framåt.

Färgzoner i Thailand används för att tilldela och delegera Covid-19-restriktioner och åtgärder per provins, noterar TPN-media.

När det gäller omarbetningen minskas nu provinserna i den gula zonen eller zonen med hög övervakning från 65 till 46 provinser. 14 av dem befinner sig nu i Gröna zonen eller övervakningszonen, nämligen Chainat, Trat, Nakhon Panom, Nan, Buriram, Phichit, Ang Thong, Maha Sarakam, Yasothorn, Lampang, Surat Thani, Surin, Udon Thani och Amnat Charoen.

Totalt ingår nu 17 provinser/områden i den blå zonen eller turistpilotprovinserna, bl.a. Krabi, Bangkok, Kanchanaburi, Chanthaburi, Chonburi, Chiang Rai, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Narathiwas, Pathumthani, Prachuap Khiri Khan, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong och Songkhla.

Efter omarbetningen tillkännagav CCSA den lagliga återöppningen av nöjesställen från den 1 juni, inklusive barer, pubar, tvålmassagesalonger, karaokelounger och liknande anläggningar, i alla provinser/områden i de gröna zonerna och de blå zonerna, enligt listan ovan. . Gula zoner kommer att hålla dessa arenor lagligt stängda tills vidare.

TPN noterar att dessa ställen har fungerat som omvandlade "restauranger" sedan december 2021 med olika regler och restriktioner.

Från och med den 1 juni får sådana anläggningar sälja och servera alkoholhaltiga drycker samt driva sin verksamhet senast vid midnatt. Glasögon får inte delas och både anställda och kunder ska förhindra närkontakt och ska bära ansiktsmasker under hela tjänsten.

Anställda, musiker, sångare och relaterad personal måste vara helt vaccinerade inklusive boosterdosen. De måste utföra ett ATK-test var 7:e dag eller när de har misstänkta symtom. Arbetsgivare måste göra en riskbedömning av sina anställda varje dag via Thai Save Thai (TST) eller andra bedömningsapplikationer.

Kunder måste visa upp ett vaccinationsdokument som anger att de är helt vaccinerade, innan de använder tjänsterna. Både anställda och kunder måste alltid följa förebyggande åtgärder enligt Universal Prevention (UP).

TPN konstaterar att guvernörer i provinser och smittsamma kommittéer måste gå med på åtgärderna och ha möjlighet att förstärka åtgärder om de så önskar.

Trots avlastningsåtgärderna tillkännagav regeringen förlängningen av nöddekretet med ytterligare två månader, eller fram till den 31 juli, i väntan på slutlig bekräftelse från det thailändska kabinettet troligen nästa vecka. CCSA rapporterade att förlängningen kommer att fortsätta tills omdefinieringen av Covid-19 som en endemisk sjukdom har implementerats i kungariket.

När det gäller denna utnämning av Covid-19 som endemisk sa folkhälsominister Anutin Charnvirakul att granskningen av detta pågår men det finns "ingen garanti" att det skulle vara den 1 juli eller senast, som vissa medier tidigare sagt.

Thailand Pass kommer att strömlinjeformas, men ännu inte tagits bort, för utländska medborgare från den 1 juni och tas över av Department of Disease Control. Enligt informationen kommer ansöknings- och godkännandeprocessen att vara "snabbare än någonsin" genom att tillhandahålla en QR-kod direkt efter ansökan om att ta med till flygplatsen. Thailändska medborgare kommer, efter den 1 juni, inte längre behöva använda Thailand Pass. Försäkringskravet på minst 10,000 19 USD som täcker Covid-XNUMX kommer att finnas kvar.

Ovaccinerade eller inte helt vaccinerade turister kommer nu att kunna ta ett Covid-19-test före eller efter internationell ankomst och inte längre stå i karantän.

TPN media noterar att detta är en utvecklingshistoria och ändringar kan göras i den här artikeln utan förvarning.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/