Phuket-studenter uppmanas av folkhälsotjänstemän att ta Covid-19-vacciner på grund av oro för ökande infektioner efter att skolorna öppnat

Phuket -

  Studenter i Phuket uppmanas att bli åtminstone dubbelvaccinerade eftersom folkhälsotjänstemän är oroade över ökande Covid-19-infektioner efter att skolor över hela Thailand öppnat på plats den här veckan.

Biträdande direktören för Phuket provinsens folkhälsokontor, doktor Mueanprae Boonloam, sa till Phuket Express: "Det kommer fler turister till Phuket såväl som fler arbetare från andra provinser."

"De flesta av Covid-19-patienterna i Phuket är arbetande människor. Men fler barn smittas. De flesta finns hos barn som inte fått vaccinerna. Men när skolor öppnar på plats är vi rädda att fler elever kommer att bli smittade”, förklarade doktor Mueanprae.

"Om det finns högriskstudenter som är dubbelvaccinerade kan de komma för att studera i skolor som vanligt men behöver fler försiktighetsåtgärder och ta ett ATK (Rapid Antigen)-test (Hög risk är personer som de som nyligen har exponerats för positiva fall av Covid -19). Om några högriskstudenter inte är dubbelvaccinerade måste de dock sättas i karantän”, tillade doktor Mueanprae.

Phuket Express noterar dock att den totala vaccinationsfrekvensen har sjunkit ungefär oförändrat i stora delar av landet på grund av att många känner att Omicron-varianten av Covid-19 var mild.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.