21-årig australisk turist faller från hotell till sin död i Patong, Phuket

FOTO: Kusoldharm räddningsarbetare

Patong, Phuket –

  En 21-årig australisk turist föll från ett hotell i Patong till sin död i natt (17 maj.)

Phukets turistpolis rapporterar att de underrättades om kroppen klockan 10:00. Den 21-åriga manliga australiensiska turisten (The Pattaya News håller undan sitt namn i väntan på att hans familj och hans ambassad underrättas) kom till Phuket med 11 vänner, enligt till Phukets turistpolis. Han checkade in på hotellet den 14 majth och var planerad att återvända till Australien den 28 majth.

Inga tecken på kamp eller bråk hittades i offrets rum, enligt Phukets turistpolis. Turisten bodde ensam, sa hotellpersonalen och polisen, innan han ramlade ut från sitt rum. Flera flaskor whisky hittades på ett bord, några verkar ha varit halvförbrukade, uppgav utredare som var närvarande på platsen.

En vän till offret, vars namn också undanhölls, berättade för Phukets turistpolis att turistens pappa redan hade informerats och planerade att skyndsamt flyga till Phuket idag (18 maj).

En hotellsäkerhetsvakt, vars namn också undanhölls av Phukets turistpolis med hänvisning till en pågående utredning som först hittade kroppen berättade för polisen: "Jag gick för att använda en toalett som fanns på sidan av byggnaden när jag såg kroppen på marken. Ingen såg honom direkt falla eller hörde händelsen.”

I detta skede tror polisen i Phuket att turisten kan ha ramlat av misstag när han drack alkohol. Phukets polis fortsätter dock sin undersökning för att fastställa det exakta händelseförloppet och kommer att rådgöra med offrets pappa vid hans ankomst till Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.