UPPDATERING: 11-årig flicka rapporteras överfallen på video av äldre klasskamrater för att få hjälp av Phuket Justice Office  

Phuket -

  En 11-årig flicka som enligt uppgift blev överfallen av flera äldre klasskamrater, som sedan filmades och delades på en viral video via sociala medier, ska enligt uppgift få hjälp av Phuket Justice Office.

Först, våra tidigare berättelser:

En mamma i Phuket-området har lämnat in en polisanmälan till polisen efter att hennes 11-åriga dotter attackerades i sitt hem i Wichit-distriktet, Mueang Phuket-distriktet, av tre 15-åriga flickor från samma skola. Attacken filmades och delades av en fjärde flicka på sociala medier, vilket fick den att bli viral och uppmärksammade modern och polisen.

Fyra tonårsflickor står åtalade för en brutal attack mot en försvarslös 11-årig flicka från Phuket som filmades och sedan blev viralt på sociala medier, vilket ledde till intensiv diskussion på thailändska sociala medier om mobbning mellan ungdomar.

Nu, för vår senaste uppdatering:

Direktören för Phuket Justice Office, Mr. Payoongsak Kalamit, sa till Phuket Express i morse den 17 maj 2022, "Vi har kontaktat offrets föräldrar och informerat dem om att de har rätt att få ersättning enligt lag om offret inte var det. inblandad i något olagligt eller provocerade händelsen som fångades på video.”

Payoongsak gav också råd till de misstänkta och deras föräldrar.

"Barn kan börja med att göra det som vissa kan se som relativt små, felaktiga saker och skaka ifrån sig det som "skämt" eller "bara vara barn", men när de växer upp kan det leda till större brottslighet. Vårt land behöver bra barn för att utveckla landet i framtiden. Våld kan inte lösa problem. I själva verket gör det saken värre.”

Attacken på den unga flickan, konstaterar The Phuket Express, ledde till en omfattande diskussion på sociala medier om mobbning mellan ungdomar, särskilt i skolor, och hur föräldrar, lärare och barn kunde samarbeta för att förhindra detta problem.

När det var dags för pressen skulle relevanta brottsbekämpande myndigheter ha väckt åtal mot de misstänkta som skulle skickas till ungdomsdomstolen. Föräldrarna till de misstänkta har hittills avböjt att prata med den associerade thailändska pressen om de påstådda anklagelserna eller den virala videon även eftersom ytterligare ett påstått offer har trätt fram.

Föräldrarna till den 11-åriga flickan fortsätter att säga att deras dotter inte gjorde något fel och blev mobbad och överfallen av de äldre tonåringarna utan anledning, och säger att de kommer att fortsätta att väcka åtal.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.