Phuket-elever återvänder till skolan och personliga klasser med förenklade Covid-19-regler

Phuket -

  Offentliga skolor i Phuket öppnade igen för lärande på plats för den första dagen idag av den nya skolterminen (17 majth).

Lärare väntade på att välkomna elever vid skolporten på måndagsmorgonen för att den första skoldagen officiellt börjar igen. Varje elevs kroppstemperatur kontrollerades innan de fick komma in i skolor. Varje elev och lärare bar också ansiktsmasker, som fortfarande är obligatoriska på alla offentliga platser, inom och utanför, i Thailand. Men totalt sett reducerades Covid-19-reglerna kraftigt från de senaste två åren för att tillåta studenter att återuppta personlig utbildning utan avbrott.

Direktören för Phukets utbildningskontor, Patchalee Chaoponlajrang, sa till Phuket Express: "Vi lär oss 100 procent på plats från och med nu. Men vi följer fortfarande Covid -19-mätningarna. Vi är redo med vår plan om några elever upptäcks smittade av Covid -19. Den här planen inkluderar inte att stänga hela klasser, omfattande karantäner eller att stänga skolor.”

Som en del av ett nationellt thailändskt utbildningsministerium kommer elever inte längre att testas för Covid-19 om de inte visar symtom och är sjuka. Dessutom, om de är positiva, krävs inte längre obligatoriska karantäner för högriskkontakter om inte dessa kontakter också visar symtom eller sjukdom, vilket enligt Patchalee hjälper till att förhindra att hela skolor stängs och elever förlorar värdefull inlärningstid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.