Utländsk spansk turist skadad efter ett fall när han lekte på toppen av Kathu-vattenfallet i Phuket

FOTO: Skärmdump från Speed ​​News Phuket

Kathu, Phuket –

  En oidentifierad kvinnlig utländsk turist från Spanien har brutit sin fotled efter att hon halkade från flera stenar medan hon enligt uppgift lekte på toppen av Kathu-vattenfallet igår.

Bara några dagar tidigare, konstaterar Phuket Express, en rumänsk turist föll till hennes död vid ett vattenfall på Koh Samui i en separat olycka när han enligt uppgift tog bilder vid kanten.

Khao Yais räddningsarbetare underrättades om olyckan av lokala invånare som bor i närheten i går eftermiddag (16 majth) på toppen av Kathu-vattenfallet.

Räddningsteam gick upp på vattenfallet med stentrappor som är cirka 200 meter totalt. Den kvinnliga utländska turisten, vars namn och ålder undanhölls av berörda myndigheter, hittades i det grunda vattnet på toppen av vattenfallet i smärta. Hennes pojkvän, vars namn och ålder också undanhölls, väntade i närheten.

FOTO: Skärmdump från Speed ​​News Phuket

Den kvinnliga utländska turisten hade brutit fotleden. Räddningsarbetare lämnade hennes första annons innan de satte henne på en räddningsbräda för att bära henne nerför vattenfallet till en väntande ambulans. Hennes pojkvän berättade för räddningsarbetarna att paret är från Spanien.

FOTO: Skärmdump från Speed ​​News Phuket

Den skadade turisten transporterades, med viss svårighet, nedför trappan längs vattenfallet och fördes till ett lokalt sjukhus för medicinsk hjälp där hon enligt uppgift håller på att återhämta sig.

FOTO: Skärmdump från Speed ​​News Phuket

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.