UPPDATERING: Mer information släppt om 76-årig tysk turist som saknats sedan den 9 maj hittades vid liv 15 kilometer från hennes hotell i Mai Khao, Thalang

Thalang, Phuket –

En försvunnen 76-årig tysk turist som har problem med minnesförlust hittades vid liv men svag i en grund sötvattenskanal nära Sirinat National Park i Thalang-distriktet i morse (16 maj) som ligger cirka 15 kilometer från hennes hotell i Mai Khao underdistrikt.

Hon hade varit försvunnen sedan den 9 maj och sågs senast på CCTV, se nedan, gå ensam på en väg nära Sirinat National Park på eftermiddagen.

Vår tidigare uppdaterade historia när hon hittades i morse:

Efter en åtta dagar lång sökning hittades Barbara Lange, 76, från Tyskland vid liv av nationalparkstjänstemän som låg i en liten grund sötvattenskanal nära Sirinat National Park-området klockan 11:30, vilket är cirka 15 kilometer från hennes hotell . Hon var kall, skakad och svag.

Lange fördes till ett lokalt sjukhus för en medicinsk utvärdering men förväntas återhämta sig helt och har inga fysiska skador. Hon var förvirrad och på grund av sina minnesproblem kan hon enligt uppgift inte komma ihåg detaljerna om hennes veckolånga försvinnande.

Det tog ungefär två timmar att flytta Lange ut ur kanalen och genom skogarna i Sirinat nationalpark eftersom hon befann sig på en relativt avlägsen plats som sällan vandras eller promeneras.

Räddningsarbetare använde en kull för att transportera Lange genom djungeln. Phukets guvernör Naroon Woonciew och Langes släktingar väntade på henne utanför skogen. De var glada över att hon äntligen hittades säker mot många odds, inklusive nästan åtta dagar saknade, förmodligen i nationalparken, och utan tillgång till förnödenheter eller mat.

Hennes släktingar följde med Lange till ett lokalt sjukhus för en medicinsk utvärdering och kontroll där hon förväntas vila och återhämta sig från den senaste veckan.

Familjemedlemmar till Ms. Lange tackade nationalparksarbetare, räddningspersonal, volontärer, media och Phukets guvernör för att de hjälpte till med räddningen och publicitet om situationen, men bad också om integritet i denna svåra tid.

Trots deras begäran kommer TPN-media inte att tillhandahålla bilder på Lange under räddningsoperationen, trots att bilder delas flitigt på Internet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.