UPPDATERING: Fyra tonårsflickor som åtalas för en viral videoattack av en 11-årig Phuket-flicka, ytterligare ett offer dyker upp

Wichit, Mueang Phuket –

Fyra tonårsflickor står åtalade för en brutal attack mot en försvarslös 11-årig flicka från Phuket som filmades och sedan blev viralt på sociala medier, vilket ledde till intensiv diskussion på thailändska sociala medier om mobbning mellan ungdomar.

Först, vår tidigare stori:

En mamma i Phuket-området har lämnat in en polisanmälan till polisen efter att hennes 11-åriga dotter attackerades i sitt hem i Wichit-distriktet, Mueang Phuket-distriktet, av tre 15-åriga flickor från samma skola. Attacken filmades och delades av en fjärde flicka på sociala medier, vilket fick den att bli viral och uppmärksammade modern och polisen.

Idag (16 majth), presenterade sig föräldrar till de fyra 15-åriga flickorna för Wichit-polisen. En av flickans äldre systrar, vars namn inte släpptes av polisen, sa att hennes yngre syster inte hotade att döda den 11-åriga flickan som offret uppgav.

Wichit-polischefen överste Pratueng Phonmana sa till Phuket Express: "Vi har gått vidare och väckt anklagelser mot de fyra flickorna för att ha attackerat andra och skadat kropp och själ. Vi kommer att rapportera fallet till Phuket Juvenile and Family Court.”

Samtidigt lämnade en annan icke namngiven förälder med sin 13-åriga dotter en anmälan till Wichit-polisen i eftermiddags, den 16 maj, också. De sa att deras dotter attackerades av samma grupp flickor med ett videoklipp som tagits och att de också ville väcka åtal och hävdade att detta var ett vanligt beteende av gruppen av påstådda misstänkta.

Namnen på de misstänkta, på grund av att de var minderåriga, hölls undan av polisen.

Dessutom har föräldrarna till de misstänkta vägrat att tala med thailändska medier om fallet vid presstid. Phuket Express noterar att föräldrarna har blivit hårt kritiserade på sociala medier för deras tystnad hittills.

Videon delas fortfarande flitigt på thailändska sociala medier, men på grund av våldsamt innehåll och inkludering av minderåriga The Phuket Express kommer inte att dela klippet på grund av redaktionell policy.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.