Phukets största berättelser från förra veckan: Försvunnen tysk turist dominerar Phukets media men finns säkert idag, och mycket mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 9 maj 2022 till söndagen den 15 maj 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

1. En 76-årig tysk turist har försvunnit från ett hotell i Thalang-distriktet och relevanta turistbyråer söker efter henne och ber allmänheten om hjälp. (HITTADE i morse, levande, svag, men överlag bra)

Barbara, 76, hon har försvunnit från ett hotell i Mai Khao-distriktet sedan 9 majth2022

76-årig tysk turist saknas från hotell i Thalang, relevanta myndigheter ber om hjälp

UPPDATERING: Sökandet fortsätter efter 76-årig försvunnen tysk turist i Thalang, Phuket, som tros ha Alzheimers sjukdom

UPPDATERING: Försvunnen 76-årig tysk turist som senast sågs på CCTV gå på lokal väg i Mai Khao, Thalang

UPPDATERING: Nu har sex dagars sökning efter en försvunnen 76-årig tysk turist med minnesproblem utökats i Phuket

Hon hittades levande men svag i en grund sötvattenskanal nära Sirinat National Park i Thalang-distriktet i morse (16 maj)!

2. En 62-årig mormor ringde pressen för att få hjälp efter att hennes 12-åriga pojke i Thalang-distriktet har blivit blind efter att han enligt henne fått en andra dos av Covid -19-vaccinet. Samtidigt har ledande Phuket-läkare bekräftat att pojkens blindhet, enligt dem, INTE berodde på ett Covid-19-vaccin.

Berättelsen skakade thailändska sociala medier, men läkare från hela Thailand har snabbt svarat och hävdat att även om händelsen var olycklig hade den ingenting att göra med Covid-19-vacciner och att enligt dem var vacciner säkra och effektiva.

Men Phukets guvernör tog personligen pojken till Siriraj-sjukhuset i Bangkok för behandling för att försöka återställa hans syn.

 

Phuket läkare uppger att en 12-årig pojke som blev blind INTE var från ett Covid-19-vaccin, efter viral historia

UPPDATERING: ฺฺ Pojke som blev blind av bakterieinfektion i Phuket efter virusberättelse får statligt stöd och stöd

UPPDATERING: Phukets guvernör tar personligen med sig en blind pojke inblandad i viral historia till Siriraj Hospital i Bangkok

3. En kvinna har dödförklarats efter att ha blivit attackerad av sin brors hundar i ett hus i Thalang-distriktet den 10 majth.

Sarinrat Laongpanitchakun, 38, hittades kraftigt blödande på en balkong framför huset. Omkring tre allvarliga sår hittades på hennes hals på vänster sida som troligen var från huggtänder. Phuket Express sänder våra kondoleanser till hennes vänner och familj.

Kvinna dör efter att ha blivit attackerad i Thalang, Phuket av sin brors hundar

4. Phuket förväntar sig att generera mer än en miljard baht under den nuvarande fyra dagar långa semesterhelgen, säger Phukets TAT-kontor.

Nantasiri Ronsiri, chefen för Thailands turistmyndighet (TAT) Phuket Office sa att från 13 maj till 16 maj, en lång semester, genererade staden cirka 1.8 miljarder baht.

Phuket räknar med att generera över en miljard baht under fyra dagars semesterhelg

5. Patong och turiststäder inklusive Pattaya behöver "särskild zonindelning" med nattlivsställen öppna till 4:XNUMX men nattlivsföretagare måste betala mer skatt, enligt "Prab Keesin", en framstående affärsman i Patong.

Nattlivsoperatörer i specialzonerna måste betala mer skatt också eftersom de kommer att få fler förmåner, sa Prab Keesin.

Patong och turiststäder inklusive Pattaya behöver "särskild zonindelning" med nattlivsställen öppna till 4:XNUMX men måste betala mer skatt, föreslår "Prab Keesin", Patong affärsman

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.