Phuket Light Rail pausades officiellt för granskning av projektbudgeten

FILFOTO

Phuket -

Den länge föreslagna och diskuterade Phuket Light Rail från norr till södra delen av ön har officiellt pausats för vad relevanta myndigheter kallar en projektbudgetgranskning.

Mass Rapid Transport Authority (MRTA) har arbetat för att införa ett Phuket Light Rail- eller TRAM Phuket-projekt i många år. Den tidigare planen för byggnation startade 2020 och beräknades vara klar att användas 2023. Projektet ligger nu betydligt efter tidsplanen.

Den senaste uppdateringen är att MRTA har beställt en granskning av projektet för den första fasen från Phukets internationella flygplats i norr till Chalong Circle i söder som är cirka 42 kilometer. Projektet syftar till att lösa trafikproblem och att betjäna invånare och turister med bättre kollektivtrafik.

FILFOTO

Direktören för MRTA, Pakapong Sirikantamart, sa till The Phuket Express, "Från och med den nuvarande situationen vill transportministeriet minska budgeten så mycket de kan. Förslaget att minska budgeten är för att bäst passa människor, service och en lämplig serviceavgift. Vårt mål för konsumentavgiften för tjänsten kommer att vara cirka 20 till 40 baht när den är klar.”

"Många människor är rädda att endast turister kommer att använda spårvagnen, inte lokalbefolkningen eller invånare på grund av prissättningen. En tidigare studie konstaterade att järnvägen kommer att använda en modellavgift liknande Bangkok som ökar på grund av avståndet och antalet stationer som tåget stannar vid. Men nu siktar vi på att ha en standardavgift som ska vara annorlunda och indelad i zoner.” avslutade Pakapong.

Det fanns ingen fastställd tidslinje tillkännagiven för hur länge pausen skulle vara anteckningar The Phuket Express.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.