Försvunnen 76-årig tysk turist saknad sedan 9 maj i Phuket hittades vid liv men svag i en kanal i Sirinat nationalpark

Sakoo, Thalang –

En försvunnen 76-årig tysk turist hittades vid liv men svag i en grund kanal i Sirinat nationalpark i morse av ett team av räddningsarbetare (16 maj) i Thalang-distriktet.

Våra tidigare berättelser:

En 76-årig tysk turist med medicinska problem som involverar minnesförlust har nu varit försvunnen på Phuket i över fem dagar, sedan den 9 maj. Sökandet har utökats till Sirinat nationalpark.

https://thephuketexpress.com/2022/05/14/update-now-six-day-search-for-a-missing-76-year-old-german-tourist-with-memory-issues-expanded-in-phuket/

Efter en åtta dagar lång sökning hittades Barbara Lange, 76, från Tyskland vid liv av nationalparkstjänstemän som låg i en liten grund sötvattenskanal i Sirinat National Park-området klockan 11:30. Hon var kall, skakad och svag. Hon fördes i hast till ett lokalt sjukhus för en medicinsk utvärdering men förväntas återhämta sig.

Lange lider av problem med minnesförlust och kommer sannolikt inte att kunna minnas sin prövning, men hennes familj och vänner är enligt uppgift extremt tacksamma mot team av dussintals frivilliga som letade igenom Sirinat National Park-området för henne. Hon hade setts gå på en väg i närheten av parken förra veckan, vilket ledde till att tjänstemän zoomade in på parken som en sökplats.

Sökandet efter Lange följde efter att hon gick ut på en promenad och lämnade sitt hotellrum den 9 maj nära Mai Khao-området. Hon hade anlänt till Phuket för en semester med sin familj den 5 maj och enligt uppgift älskade hon att gå på promenader, trots sina problem med minnesförlust.

Före denna senaste händelse hade hon faktiskt försvunnit under en kort period på en annan promenad, men hade snabbt hittats av turistpolisen. Det var dock den andra incidenten som fick nationella rubriker i Thailand.

TPN media kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar av detta allt eftersom de görs tillgängliga.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.