Flyg och hotellbokningar i Phuket och Samui nästan fullbokade av thailändska och utländska turister för fyra dagar lång helg

FOTO: Workpoint News

södra Thailand –

Ett antal flyg- och hotellbokningar i Phuket och Samui var nästan fullbokade av både thailändska och utländska turister under den fyra dagar långa helgen, vilket visade betydande tecken på återhämtning av turismen, rapporterade regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana idag, den 16 maj.

Talespersonen avslöjade att cirka 44.46 procent av 70,000 13 tillgängliga rum på hotell i Phuket var bokade för 16 maj – 60 maj. Och 80-XNUMX procent av bokningarna var på populära turistmål, som Patong Beach, Kamala Beach, Surin Beach, Kata Beach, Karon Beach, Phukets centrum och närliggande områden.

Det genomsnittliga antalet inkommande resenärer är cirka 4,000 27 personer/dag från 100 internationella flyg. Cirka 15,000 flygningar från sju inrikesflygbolag, som transporterar cirka 1,826.19 4 passagerare, har landat på Phukets internationella flygplats per dag. Det förväntas att besökarna, både thailändare och utlänningar, skulle generera en genomsnittlig inkomst på XNUMX XNUMX miljoner baht under den XNUMX-dagars långhelgen.

FOTO: Prachachat

I Samui ska många turister ha rest till ön för dagens "Full Moon Party" som avsevärt hade stärkt ekonomin bland lokala restauranger och turismrelaterade företag på Koh Samui och Koh Phangan.

"På grund av statens lättnader under mars-maj eller Thailands "högsäsong", blir turistsektorerna och populära turistattraktioner i söder och många områden över hela landet livliga igen. Samtidigt hade premiärministern beordrat polisen och relaterade myndigheter på turistdestinationerna att strikt övervaka säkerheten för turister, både thailändare och utlänningar, och bad det thailändska folket att hjälpa till att upprätthålla en god turismbild för att stimulera ekonomin och generera inkomster för land i framtiden”, tillade Thanakorn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.