Sökandet fortsätter efter tysk turist som rapporterades försvunnen från hotell i Phuket sedan i måndags

Phuket -

En sökning fortsatte i sju dagar i rad efter en tysk turist som lider av Alzheimers som enligt uppgift lämnade sitt hotell i Thalang-distriktet och som inte har återvänt sedan förra måndagen den 9 maj.

Tjänstemän från relaterade avdelningar sattes in för att söka efter den 76-åriga kvinnliga turisten, som identifierades som Barbara Elisabeth Monika Glag Lange, som rapporterades försvunnen från sitt hotell tidigt på måndagen.

Sökandet följde spåren av kvinnan som sågs i CCTV-filmer iklädd en blå jacka, en vit skjorta och svarta byxor och gick längs Mai Khao Beach och Nai Yang Beach.

Phukets biträdande guvernör Pichet Panaphong sa att turisten anlände till Phuket den 5 maj och enligt uppgift hade lämnat hotellet i Mai Khao-distriktet ensam för första gången men fördes tillbaka säkert av en tjänsteman.

Enligt information från hotellpersonalen och CCTV-filmer hade Lange gått söder om hotellet genom området Sa Khu Subdistrict. Därför delade myndigheterna sedan in i grupper och söker igenom områdena på både land och hav. En räddningshelikopter sattes också in för insatsen idag. Myndigheterna insisterade på att söka tills turisten hittas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.