Phuket är värd för "Phuket Bike Week 2022" för stora cyklar och motorälskare

Phuket -

Phuket stod värd för evenemanget "Phuket Bike Week 2022, New Normal Ride Together" mellan 13 och 15 maj för att stärka turistsektorerna och den inhemska ekonomin, och förväntar sig att generera mer än 200 miljoner baht.

Natee Ratchakitprakarn, ordförande för vice premiärministerns rådgivande nämnd, presiderade över öppningsceremonin i Playyard Phuket, Thalang-distriktet, lördagen den 14 maj.

Evenemanget har mer än 20,000 2,000 cyklister och mer än XNUMX XNUMX cyklar från alla regioner i Thailand, Singapore, Malaysia, Japan, Kambodja och Vietnam, under alla tre dagar av evenemanget.

Wittaya Singkala, tillförordnad ordförande för Phuket Bike Week Association, sa att aktiviteten syftade till att främja turism med mångfald och kreativitet samt kulturen av stora cyklar och motorer. Deltagarna kan också njuta av skönheten i havet och Phukets stränder samtidigt som de förbättrar kvalitetsturismen och höjer turismen i världsklass.

En betydande del av gruppen av stora cyklister anses vara högutgifter som hjälper till att stimulera turismen under perioden efter Covid. Det förväntas att de skulle kunna generera mer än 200 miljoner baht för att återuppliva ekonomin i Phuket och närliggande provinser.

Phukets viceguvernör Pichet Panaphong sa att "Phuket Bike Week 2022" organiseras under samarbete inom Phukets turistsektorer. Evenemanget kommer inte bara att öka turismen i Phuket på lång sikt, utan det tre dagar långa evenemanget stärker också vänskap och relationer mellan turister som älskar stora motorcyklar från hela världen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.