Phuket räknar med att generera över en miljard baht under fyra dagars semesterhelg

Phuket -

  Phuket förväntar sig att generera mer än en miljard baht under den nuvarande fyra dagar långa semesterhelgen, säger Phuket TAT-kontoret.

Nantasiri Ronsiri, chefen för Thailands turistmyndighet (TAT) Phuket Office, sa till The Phuket Express, "Från 13 maj till 16 majth vi har sett en betydande ökning av bokningar av hotellrum på ön. De flesta är sista minuten-bokningar. Den genomsnittliga vistelsetiden är 2.49 nätter. Rum över hela ön har varit fullbokade de två första nätterna på semesterhelgen och vi förväntar oss liknande resultat på söndag och måndag.”

"De bästa områdena för hotellbokningar är nära Patong Beach, Kamala Beach, Surin Beach, Kata Beach, Karon Beach och i Phukets gamla stadsdel," tillade Nantasiri.

"Omkring 100 inrikesflyg anländer till Phukets internationella flygplats varje dag med 15,000 4,000 inrikespassagerare per dag, och vi får för närvarande också ungefär 150,596 1.8 internationella passagerare. Vi har förutspått totalt XNUMX XNUMX besökare till Phuket under dessa långa semester som vi uppskattar kommer att generera cirka XNUMX miljarder baht för Phukets ekonomi.” avslutade Nantasiri.

Nantasiri tillskrev ökningen av turismen inte bara till semesterhelgen utan också till att stadigt slappna av Covid-19-restriktioner. Phuket Express noterar att Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, i Bangkok, kommer att träffas fredagen den 20 maj för att diskutera potentialen för fler lättnader av restriktioner när Covid-19 fall fortsätter att falla nationellt. Några av punkterna som möjligen står på agendan är det impopulära Thailand Pass-programmet för internationella ankomster och det lagliga öppnandet av baren och underhållningsbranschen, som för närvarande fungerar som ombyggda restauranger med tidiga stängningstider.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.