UPPDATERING: Phukets guvernör tar personligen med sig en blind pojke inblandad i viral historia till Siriraj Hospital i Bangkok

Phuket -

  Phukets guvernör tar en Thalang-pojke som nyligen blev blind och som täcktes i virala pressartiklar till Siriraj-sjukhuset i Bangkok för behandling för att försöka återställa synen.

Först, vår tidigare täckning av den här historien:

En 62-årig mormor ringde pressen för att få hjälp efter att hennes 12-åriga pojke i Thalang-distriktet har blivit blind efter att han enligt henne enligt henne fått en andra dos av Covid -19-vaccinet. Samtidigt har ledande Phuket-läkare bekräftat att pojkens blindhet, enligt dem, INTE berodde på ett Covid-19-vaccin.

Phuket läkare uppger att en 12-årig pojke som blev blind INTE var från ett Covid-19-vaccin, efter viral historia

Uppdaterad berättelse:

På tisdag (10 majth), Mrs. Laksana Issarangkun Na Ayutthaya, chefen för Phuket Social Development and Human Security Agency besökte pojken och hans familj i hans hus i Thalang-distriktet. De fick nödvändiga saker för att leva och visst ekonomiskt stöd.

UPPDATERING: ฺฺ Pojke som blev blind av bakterieinfektion i Phuket efter virusberättelse får statligt stöd och stöd

Nu till vår senaste uppdatering:

Idag (12 majth), Phuket-tjänstemän under ledning av Phukets guvernör Narong Woonciew och läkare från Vachira Phuket-sjukhuset, tillsammans med pojkens morföräldrar, åker till Siriraj-sjukhuset i Bangkok.

Doktor Suppalack Laonngpetch, biträdande chef för Vachira Phuket Hospital, sa till The Phuket Express, "Vi försöker ge pojken och hans familj förtroende om våra tidigare behandlingar som vi har gett honom. Samtidigt fortsätter vi behandlingen för hans blindhet i framtiden och ger också behandling för hans nuvarande sinussjukdom.”

Gan Saeong, pojkens farfar, sa till The Phuket Express, "Vi är mycket glada över att många tjänstemän har hjälpt oss och vi har mer hopp nu. Vårt barnbarn kunde inte sova i natt då han var upprymd. Vi försöker uppmuntra honom att han kommer att bli frisk och kunna få tillbaka synen igen."

Pojken och hans familj tackade Phukets guvernör och andra relevanta tjänstemän för deras hjälp med situationen och hans morföräldrar sa efter att ha pratat med läkare att de förstår att orsaken till pojkens blindhet inte var ett Covid-19-vaccin.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.